Adres

Bousemalaan 25
9356 SE Tolbert

Email

info@paulinewortelboer.nl

Telefoon

+316 20739659

Zekerheden die men bang is te verliezen, zijn geen zekerheden

Frère Werry

Welk hoger doel zou er in het leven kunnen zijn dan te leven zoals je werkelijk bent?

John Greven

Angstloos leven is heel natuurlijk wanneer je je gedachten hebt onderzocht

Byron Katie

Het uiteindelijke inzicht komt niet voort uit zoeken, maar verlost je ervan

Leo Hartong

Geluk zit hem niet in het veranderen van hoe je nu bent. Geluk zit in het ontspannen in hoe je nu bent

Erik van Zuydam

Loopbaan coaching

Voor Wie?

Wanneer je werk je steeds meer energie kost. Wanneer het lijkt of je stil staat in je werk. Wanneer je weet dat je het anders wilt, maar niet precies weet hoe. Andere taken, andere functie, andere werkgever, een opleiding wellicht? Of misschien moet je om wat voor reden dan ook je huidige werkplek verlaten. Dat biedt een uitgelezen kans om eens goed uit te zoeken wat je volgende stap zou kunnen zijn.

Loopbaan coaching: wat kun je verwachten?

Loopbaan coaching is een vorm van bezinning op de huidige (werk)situatie. Een pas op de plaats, waar je door een vergrootglas kijkt naar jezelf en je werk. Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent? Was dat een vanzelfsprekende keuze, of had het ook anders gekund? Valt er een rode draad te ontdekken in de keuzes die je maakte in je leven? Welke belemmeringen kom je tegen in je werk van alledag? Doe je wat je werkelijk wilt doen?
Je gaat op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Je leert je kwaliteiten én je valkuilen kennen. Je weet wat je ontwikkelmogelijkheden zijn en wat je werkelijk wilt in je werkend bestaan. Voor veel mensen is dit een moeilijk moment. Het verkregen inzicht maakt het nog niet eenvoudig om de oude vertrouwde situatie los te laten. Voor de één is een kleine verandering al genoeg om vol enthousiasme verder te gaan, een ander is tevreden met een compromis. Toch is er ook een groep die de stap durft te nemen om de koers te wijzigen en nieuwe zeeën te bevaren. Welk eindresultaat zich ook aandient, bij het afsluiten van de loopbaan coaching heb je zelf de regie over je leven en werk terug. Je weet wat je te bieden hebt en waar je energie van krijgt.

Werkwijze

Tijdens een coachingstraject is een actieve opstelling belangrijk. Ik verwacht dat je gemotiveerd bent, dat je voor jezelf tijd en ruimte creëert om te reflecteren en serieus met je opdrachten aan de gang gaat.

Het traject bevat de volgende onderdelen:

  • Je schrijft je eigen levensverhaal
  • Je werkt aan de hand van een werkboek met oefeningen, testen en opdrachten
  • Je werkt met kernkwadranten, de elementen vierhoek en de creatiespiraal
  • Je leert je competenties, kwaliteiten en patronen kennen
  • Je werkt met visualisatie- en meditatie oefeningen of spelvormen
  • Je kunt gebruik maken van de vragenlijst MBTI (persoonlijkheidstype)

Loopbaan coaching is een onderzoeksgericht traject dat doorgaans bestaat uit 8 tot 10 individuele gesprekken van 1.5 uur. Zowel live als online, via beeldbellen.

Executive coaching

Loopbaan coaching

Outplacement

Persoonlijke coaching

Re-integratie bij burn-out

Ontwikkeladvies traject