• Executive coaching

 • Voor Wie?

  Voor de manager, projectleider, ondernemer of directeur die beseft dat coaching bijdraagt aan zijn eigen persoonlijke en functionele ontwikkelingsproces. In deze functies gaat het steeds om het nemen van beslissingen, uitdenken van strategieën en visies. Je hebt te maken met verschillende rollen, posities en belangen. Als je dan merkt dat je werk of project je energie kost en je zelf niet meer de ruimte voelt om afstand te nemen en te analyseren wat de beste stap is óf wanneer je weet dat je het anders wilt, maar niet precies weet hoe, dan is het tijd voor een gesprek met een executive coach.

 • Executive coaching: wat kun je verwachten?

  Executive coaching is gericht op het ontwarren van complexe situaties en het versterken van de eigen kracht. Door, door te vragen, waar te nemen, te spiegelen en je te confronteren met aannames en overtuigingen en daarover in gesprek te gaan, wordt de situatie duidelijk. De eigen kracht, kwaliteiten en drijfveren komen dan ook automatisch naar voren en dan ontstaat het inzicht in eigen handelen en ontvouwt zich de te volgen strategie ter plekke. Soms worden de gesprekken filosofischer en persoonlijker en gaat het bijvoorbeeld over de steeds terugkerende onzekerheden in bepaalde situaties of de eigen beslommeringen. Werk op dit niveau vraagt nogal wat van je persoonlijk (leven). Door een executive coach wordt je scherp gehouden, geïnspireerd en kun je af toe stoom afblazen m.a.w. je hebt een sparringpartner. Hierdoor wordt een ontwikkelproces in gang gezet waardoor je authentieker gaat reageren, de regie neemt en meer voorbereid bent bij onverwachtse complexe situaties. Al met al levert het je concrete, heldere oplossingen en energie en inspiratie op.

 • Werkwijze

  De executive coaching is gericht op het versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. Ik stel op een dieper niveau vragen, vat samen, orden, geef woorden aan het gedrag en het proces, definieer waar de angel zit, begeleid en ondersteun je om een concrete heldere oplossing te vinden en inspireer je om nieuwe methoden/strategieën toe te passen, Dit naar aanleiding van een door jou ingebrachte casus.

  Tijdens een coachingstraject is een actieve opstelling belangrijk. Ik verwacht dat je gemotiveerd bent, dat je voor jezelf tijd en ruimte creëert om te reflecteren en serieus met je opdrachten aan de gang gaat.

  Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld:

  • Posities, belangen, rollen
  • Kwaliteiten, drijfveren, vaardigheden bevoegdheden, mogelijkheden
  • Organisatie- en communicatie gevoeligheden
  • Aannames, overlevingsstrategieën
  • Ambitie, werk-privé balans

  De omvang van het traject is afhankelijk van de coachvraag en wordt in overleg bepaald. Doorgaans gaat het om 1 tot 6 individuele gesprekken van 1.5 uur. Zowel live als online, via beeldbellen.